Sprijinul internațional pentru opoziția din Venezuela s-a consolidat

  • 05 Februarie 2019 08:33
Sprijinul internațional pentru opoziția din Venezuela s-a consolidat

Sprijinul internațional pentru opoziția din Venezuela s-a consolidat ieri, când mai multe state din Uniunea Europeană l-au recunoscut ca președinte interimar pe Juan Guaido, în timp ce țări din regiune i-au cerut armatei venezuelene să facă același lucru.

Între timp au apărut informații cu privire la încercările guvernului de a reprima manifestațiile.

Aproape 1.000 de persoane au fost arestate de forțele de ordine de la începutul celui mai recent val de manifestații anti-guvernamentale, a anunțat ieri un ONG specializat în apărarea prizonierilor politici, transmite France Presse.

700 dintre persoanele reținute în intervalul 21-31 ianuarie sunt încă în detenție, mai arată ONG-ul care precizează că au fost arestați și 82 de militari.

Armata este unul dintre principalii susținători ai regimului Maduro și are o serie de beneficii economice menite să îi mențină loialitatea, iar generalii venezueleni au fost acuzați de Statele Unite și alte țări că ar fi responsbili de trafic de cocaină, fraude fiscale și minerit ilegal, grupuri venezuelene pentru drepturile omului afirmă, pe de altă parte, că armata e responsabilă de asasinate, tortură și detenție ilegală.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău