Sprijinul financiar din România și UE: Sunt bani reali și nu promisiuni, cum cred unii. Este important ca împreună și toți să ieșim cu bine din această criză

  • 15 Aprilie 2020 13:51
Sprijinul financiar din România și UE: Sunt bani reali și nu promisiuni, cum cred unii. Este important ca împreună și toți să ieșim cu bine din această criză

România susține pachetele de sprijin financiar acordate de Uniunea Europeană statelor din Parteneriatul Estic, inclusiv Republicii Moldova.

Într-un interviu pentru Radio Chișinău, ambasadorul Daniel Ioniță a precizat că acest ajutor este unul real și nu e vorba doar de promisiuni. Totodată, el a subliniat că este important că solidaritatea este cea care ghidează Uniunea Europeană în această perioadă.

„Este important ca împreună și toți să ieșim cu bine din această criză. Și cuvântul cheie este „împreună”. Și România a susținut și a exprimat aprecierea pentru pachetele de sprijin adresate statelor din Parteneriatul Estic, la care participă și Republica Moldova. Aici să știți că sunt bani consistenți: sute de milioane de euro. Într-o primă etapă este vorba despre 140 de milioane de euro, la care s-au adăugat ulterior 87 de milioane de euro. Bani reali, și nu promisiuni cum cred unii. O parte din bani au ajuns, iar alții urmează să ajungă în R. Moldova pentru nevoile concrete ale sistemului de sănătate, pentru susținerea în continuare a întreprinderilor mici și mijlocii, pentru societatea civilă și pentru alte programe care sunt destinate cetățenilor R. Moldova.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău