Sprijin de la București pentru reconstrucția Filarmonicii din Chișinău. În capitala României va fi organizat un concert caritabil

  • 26 Septembrie 2020 20:40
Sprijin de la București pentru reconstrucția Filarmonicii din Chișinău. În capitala României va fi organizat un concert caritabil

Muzicienii din București sunt alături de colegii lor basarabeni, după ce clădirea Filarmonicii "Serghei Lunchevici", din Chișinău, a fost distrusă, joi, într-un violent incendiu. Directorul Filarmonicii "George Enescu" a promis că va oferi sprijin financiar pentru reconstrucția instituției de cultură din capitala Republicii Moldova. Cât de curând, la București va fi organizat un concert caritabil în acest scop.

Mesajul de sprijin de la București și promisiunea de a ajuta filarmonica din Chișinău au fost transmise în cadrul emisiunii Obiectiv Comun, de la TVR MOLDOVA.

„Ne exprimăm total solidaritate cu colegii basarabeni există o colaborare poate ar trebui să fie mult mai strânsă există deja o colaborare și cred că acest lucru trebuie să fie continuat. În momentul acesta importantă solidaritate in afară de declarații de parteneriat dorite ar trebui si ceva mai pragmatic vom încerca să găsim o formulă în care orchestra dvs să ajungă in București să dea un concert să recupereze banii din concert și o să văd dacă e posibil să facem un concert cu donații către filarmonica din Chișinău”, a spus ANDREI RADU DIMITRIU, director, Filarmonica "George Enescu", București.

Directorul Filarmonicii din București spune că va discuta și cu ambasadorul Republicii Moldova în România pentru ca donațiile strânse să ajungă cât mai rapid la Chișinău.

„E nevoie în afara de exprimarea unei solidarități metafizice de o chestiune mult mai pragmatică pentru că o instituție ca filarmonica este extrem de vitală pentru europenizarea unor societăți”, a precizat ANDREI RADU DIMITRIU, director, Filarmonica "George Enescu", București.

Solidar cu artiștii de la Chișinău este și ministrul Culturii din România. Bogdan Gheorghiu a promis ajutor pentru reconstrucția Filarmonicii și a anunțat că va căuta soluții, împreună cu prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Clădirea istorică a Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici", din centrul capitalei Republicii Moldova, a fost mistuită de un incendiu puternic, izbucnit joi.

Flăcările au transformat edificiul cultural într-o ruină. Cel mai probabil, imobilul va fi demolat și reconstruit din temelii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău