Sportivii ruși și belaruși au interzis, în continuare, în competițiile internaționale de biatlon

  • 30 Septembrie 08:17
Sportivii ruși și belaruși au interzis, în continuare, în competițiile internaționale de biatlon

Problema revenirii federațiilor naționale din Rusia și din Belarus și admiterea sportivilor acestor țări în competiții nu a fost inclusă pe ordinea de zi a Congresului Uniunea Internațională de Biatlon (IBU), potrivit rador radio România.

Biatoloniștii ruși și belaruși nu vor putea concura în noul sezon internațional nici măcar sub statutul de „sportiv neutru individual”.

„Decizia Congresului din 2022 va rămâne în vigoare”, a menționat IBU, reunită la Belgrad, „ceea ce înseamnă că sportivii ruși nu vor participa la competiții”.

Biatloniștii ruși și cei belaruși au fost privați de oportunitatea de a concura în competițiile IBU, din martie 2022, iar calitatea de membru ale federațiilor naționale a fost ulterior suspendată, din cauza invaziei ruse din Ucraina și a susținerii agresiunii de către Belarus.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a recomandat să se permită sportivilor ruși și belaruși să concureze sub statut neutru, în 2023, dar niciuna dintre federațiile internaționale de sporturi olimpice de iarnă nu a luat o astfel de decizie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:88 %
Vint:7,2 m/s
Tue
13
Wed
14
Thu
18
Fri
18
Sat
21
Arhivă Radio Chișinău