Sportiva americană Simone Biles a devenit cea mai medaliată gimnastă din istorie

  • 08 Octombrie 2023 15:00
Sportiva americană Simone Biles a devenit cea mai medaliată gimnastă din istorie

Sportiva americană Simone Biles a devenit cea mai decorată gimnastă din istorie după ce a câștigat a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de Gimnastică, transmite BBC.

După ce a ajutat Statele Unite să obțină al șaptelea titlu consecutiv în competiția pe echipe la începutul acestei săptămâni, sportiva în vârstă de 26 de ani a câștigat medalia de aur la individual compus în Belgia vineri. Simone Biles s-a impus cu un total de 58,399 puncte.

Ea a fost prima în finală la sărituri, bârnă și sol, iar la paralele a ocupat locul al șaselea. A terminat în fața campioanei en-titre, Rebeca Andrade din Brazilia (56,766), în timp ce coechipiera sa americană, Shilese Jones, a câștigat bronzul cu un scor de 56,332. Totalul său de 34 de medalii la nivel mondial și olimpic este mai mare decât al oricărui alt gimnast, masculin sau feminin.

Biles a continuat revenirea impresionantă în competițiile internaționale cu evenimentul de la Antwerp, fiind primul său concurs după o pauză de doi ani din sport, timp în care a lucrat asupra sănătății sale mentale.

Acest triumf a fost cel de-al șaselea titlu mondial la individual compus, ceea ce îi aduce numărul total de 27 de medalii la nivel mondial, dintre care 21 de medalii de aur.

Ea și-ar putea extinde acest număr în weekend, unde va încerca să urce pe podium în alte patru probe din finalele pe aparate. Performanța impresionantă a lui Biles are loc cu mai puțin de 10 luni până la Jocurile Olimpice de la Paris.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău