Spitalul „Gheorghe Paladi” a fost dotat cu echipamente pentru asistarea femeilor și bebelușilor

  • 11 Martie 2023 13:00
Spitalul „Gheorghe Paladi” a fost dotat cu echipamente pentru asistarea femeilor și bebelușilor

Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” a fost dotat cu echipamente medicale moderne necesare pentru acordarea asistenței medicale calitative femeilor și bebelușilor. Dispozitivele medicale, în valoare de peste 319 mii de dolari, au fost achiziționate de Fondul ONU pentru Populație, cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, transmite IPN.

Au fost utilate complet două săli de operație și o sală de nașteri, au fost oferite mese de operație, mese de naștere, lămpi de operație, echipament de anestezie, mese de resuscitare pentru secțiile de terapie intensivă a nou-născutului și secțiile de ginecologie. De asemenea, a fost oferit utilaj medical și mobilier pentru saloanele pacientelor.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a menționat că acest proiect reprezintă angajamentele SUA și a partenerului, Fondul ONU pentru Populație, de a susține eforturile Moldovei, pentru a spori calitatea asistenței medicale, care trebuie să fie accesibilă tuturor cetățenilor.

Anual în cadrul maternității Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” sunt înregistrate peste 5700 de nașteri. În instituție ajung femeile cu patologii grave din toate regiunile țării. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău