Spitalul Clinic municipal Bălți efectua investigații radiologice neautorizate

  • 11 Mai 2017 15:38
Spitalul Clinic municipal Bălți efectua investigații radiologice neautorizate

Agenția Națională de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice (ANRANR), subordonată Ministerului Mediului, informează că, a efectuat controlul inopinat la IMSP Spitalul Clinic Municipal Bălți luni, 27 martie 2017. Temei pentru inițierea controlului a servit informația parvenită de la Centrul de Sănătate Publică Bălți privind existența unui caz de suprairadiere nejustificată a unui pacient.

În rezultatul controlului inopinat efectuat de către inspectorii ANRANR s-a constatat că activitatea de radioterapie se desfășura fără autorizația radiologică pentru genul menționat. În pofida interdicțiilor puse anterior de către ANRANR, instalația Roentghen TA-02, se utiliza în lipsa Certificatului de securitate și a verificărilor metrologice.

Medicul responsabil pentru cabinetul de radioterapie din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal Bălți, desfășura activitatea în lipsa specializării în domeniul corespunzător. În baza constatării acestor fapte, au fost perfectate procese verbale cu privire la contravenții, iar pupitrul de comandă al instalației Roentghen TA-02 a fost sigilat.

Urmare a procedurilor neautorizate la instalația menționată, au fost admise cazuri de suprairadiere a pacienților. Organele de drept sunt în proces de identificare a persoanelor expuse suprairadierilor nejustificate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău