Spitalul „Valentin Ignatenco” a primit instrumente chirurgicale moderne

  • 26 Iulie 2013 19:44
Spitalul „Valentin Ignatenco” a primit instrumente chirurgicale moderne

Chirurgii de la Spitalul clinic municipal pentru copii „Valentin Ignatenco” și cei de la Spitalul de Urgență din capitală au primit în dar de la Fundația „Edelweiss" două seturi de instrumente chirurgicale modern, transmite IPN.

Trusele conțin instrumentele medicale esențiale pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale în valoare  de aproximativ 269  mii de lei, suma totală a donației fiind de peste jumătate de milion.

Fondatorul  „Edelweiss”, Vlad Plahotniuc, a afirmat că fundația sa va susține propunerile care vor veni din partea ministerului sănătății  după finalizarea investigațiilor, care se fac acum la spitalul de copii Valentin Ignatenco”.

Cazul de la spitalul de copii „Valentin Ignatenco”, dar și situația privind dotarea tuturor spitalelor cu utilaje medicale, vor fi examinate de o Comisie specială guvernamentală. Rezultatele investigației ar urma să fie făcute publice pe 7 august. Cazul este cercetat și de o comisie internă a instituției medicale și de una a direcției municipale de sănătate.

Amintim că la începutul acestei săptămâni Medicii de la spitalul „Valentin Ignatenco”, din Chișinău,  au filmat și au făcut publice instrumentele industriale cu care li se fac intervențiile chirurgicale copiilor. Imaginile au apărut atît în presa națională cît și în cea internațională.  Ulterior ei  au relatat într-o conferință de presă despre mai multe cazuri în care pacienții au fost puși în pericol pe masa de operații, din cauza instrumenteleor inadecvate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău