Spiridon Vangheli a primit medalia ”Mihai Eminescu”

  • 15 Iunie 2012 10:16
Spiridon Vangheli a primit medalia ”Mihai Eminescu”

Creatorul lui Guguță, scriitorul Spiridon Vangheli, care a împlinit joi, 14 iunie, 80 de ani, a fost decorat de către președintele Nicolae Timofti cu medalia ”Mihai Eminescu”.

Spiridon Vangheli a fost decorat pentru merite deosebite în dezvoltarea literaturii pentru copii și contribuție substanțială la promovarea peste hotare a valorilor naționale.

Opera scriitorului în variantă electronică și culegerea „M-ai strigat, filule", de Grigore Vieru, îngrijită de SpiridonVangheli, vor fi editate în acest an cu sprijinul Primăriei Chișinău, a anuțat primarul general Dorin Chirtoacă.

Pe durata activității sale de scriitor, de aproximativ jumătate de secol, Spiridon Vangheli a scos de sub tipar o serie de volume, printre care: „Băiețelul din coliba albastră", „Isprăvile lui Guguță", „Columb în Australia", „Guguță - căpitan de corabie", „Steaua lui Ciuboțel", „Guguță și prietenii săi". A tradus din poezia și proza universală pentru copii. Spiridon Vangheli este coautor, împreună cu Grigore Vieru, al unui Abecedar considerat de excepție.

Opera sa a fost tradusă în peste 40 de limbi ale lumii și a apărut în 68 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău