Spionajul sud-coreean susține că nu există semne că Kim Jong Un a fost supus unei operații la inimă (presă)

  • 06 Mai 10:15
Spionajul sud-coreean susține că nu există semne că Kim Jong Un a fost supus unei operații la inimă (presă)

Nu există semne că liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost supus unei operații la inimă atunci când nu a mai apărut în media oficiale timp de trei săptămâni, dar și-a redus activitatea publică din cauza unor îngrijorări legate de o posibilă epidemie de coronavirus în Coreea de Nord, a relatat miercuri agenția de presă sud-coreeană Yonhap, preluată de Reuters, preluat de Agerpres.

Kim a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrășăminte, au transmis sâmbătă media oficiale nord-coreene, prima relatare despre apariția sa în public de la 11 aprilie. Absența a declanșat o serie de speculații privind starea sa de sănătate și locul în care s-ar afla, o instituție media de știri sud-coreeană relatând că liderul nord-coreean a fost supus unei operații la inimă.

Serviciul Național de Informații (NIS) de la Seul a transmis la o întâlnire cu membrii comisiei pentru controlul serviciilor secrete din parlament că relatările sunt "lipsite de fundament", conform Yonhap.

"Și-a executat sarcinile normal în perioada cât a lipsit din atenția publică", a spus un membru al comisiei, Kim Byung-kee.

Însă parlamentarul a mai declarat că Kim Jong Un a avut numai 17 apariții publice până acum în acest an, comparativ cu o medie de 50 pentru anii anteriori, fapt despre care NIS a spus că ar putea fi legat de o posibilă epidemie de coronavirus în Coreea de Nord.

Coreea de Nord susține că nu are niciun caz confirmat. Ministrul Unificării din Coreea de Sud, Kim Yeon-chul, care supervizează chestiunile legate de Coreea de Nord, a spus că dispariția lui Kim nu este neapărat neobișnuită, pentru că țara a luat măsuri stricte pentru a combate epidemia.

"Nu poate fi exclus să existe o epidemie în Coreea de Nord", a declarat parlamentarul Kim Byung-kee, conform Yonhap.

"Kim Jong Un s-a concentrat pe consolidarea afacerilor interne, cum ar fi forțele militare și întâlnirile partidului-stat, iar îngrijorările legate de coronavirus au limitat și mai mult activitatea sa publică", a adăugat el. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
28
Câțiva nori
Umiditate:42 %
Vint:2,6 m/s
Sat
24
Sun
22
Mon
17
Tue
17
Wed
20

Curs oficial BNM 11 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău