Spectacolele programate la Teatrul Național „Mihai Eminescu” în săptămâna care vine

  • 25 Februarie 2017 14:08
Spectacolele programate la Teatrul Național „Mihai Eminescu” în săptămâna care vine

Săptămâna viitoare, spectatorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău sunt invitați la “O aventură tomnatică”, pe 28 februarie, ora 18.30: o incursiune insolită în universal casnic al zilelor noastre; comedie dulce-acrișoară, farsă cu subînțelesuri, plină de replici sclipitoare; spectacolul prezintă o radiografiere necruțătoare a vieții unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt …

Pe 1 martie va fi prezentat spectacolul „Storcătorul de fructe”, un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați care își vorbesc dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești și să înțelegi!

Pe 2 martie la Teatrul Național „Mihai Eminescu” - „Amorul dănțuie și feste joacă” este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naționale, muzică și dansuri în stil național. Tema spectacolului: amor, glume, cîntece și dansuri.

Spectacolul „Tache, Ianche și Cadâr” readuce în scenă, pe 3 martie una dintre cele mai populare și longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuși.  Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puși mereu pe șotii, doi tineri îndrăgostiți, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar și despre toleranță, prietenie, compasiune.

"Pomul vieții" este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferințelor omenești. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluția actorilor atingînd coardele sufletului omenesc. Spectacolul va fi prezentat pe 4 martie.

Pe 5 martie Naționalul din Chișinău vă invită la spectacolul „Aveți ceva de declarat”? Doar bună dispoziție, bucuria de a trăi. Și de a juca de dragul spectatorului fidel! Sub bagheta dirijorală a maestrului Petru Hadârcă, orchestra interpreților de frunte ai Naționalului metamorfozează una din piesele cele mai jucate pe mapamond într-un tonic estetic, adevărat cocteil de emoție, energie și forță imaginativă. “Puricele în ureche” scris de genialul comediograf francez George Feydeau poposește pe scena noastră în timpuri nu prea vesele: un motiv în plus să nu ratăm spectacolul. Să ne copleșească iureșul de muzică, situații haioase și quiproquo-uri voioase, încântătoare cum n-a văzut Parisul!

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău