Spectacolele 'Capcana' și 'Frunze de dor' ale Teatrului Național din Chișinău, pe scena TN București, în ianuarie

  • 07 Ianuarie 2023 12:20
Spectacolele 'Capcana' și 'Frunze de dor' ale Teatrului Național din Chișinău, pe scena TN București, în ianuarie

Două montări de anvergură ale Teatrului Național 'Mihai Eminescu' din Chișinău, 'Capcana' și 'Frunze de dor', deschid a noua ediție a turneului 'Teatru Românesc la București, Iași și Chișinău', la TNB, transmite AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Teatrului Național 'I.L. Caragiale' spectacolul 'Capcana' după 'Fuga' de Mihail Bulgakov, va fi prezentat pe 21 ianuarie, de la ora 19,00, la Sala Studio, iar 'Frunze de dor' după Ion Druță, duminică, de la ora 19,00, la Sala Studio.

'Capcana', scenariul și regia Petru Hadârcă, este un spectacol despre un mare autor rus și despre o temă eternă: tiranii și destinele umane. 'Ideea spectacolului a apărut în contextul discuțiilor despre cultura rusă și despre responsabilitatea autorilor și impactul operelor create asupra mentalităților și formării opiniei sociale, discuții generate de războiul din Ucraina', a afirmat regizorul.

'Capcana' a inaugurat cea de-a 101-a stagiune a Teatrului Național 'Mihai Eminescu' din Chișinău. Scenografia spectacolului este semnată de Adrian Suruceanu împreună cu pictorul de costume Stela Verebceanu, iar coregrafia de Cătălina Budu.

Spectacolul 'Frunze de dor', după Ion Druță, regizat de Alexandru Cozub, a fost nominalizat și premiat la Gala Premiilor UNITEM 2022, unde a fost apreciat a fi Cel mai bun spectacol dramatic, iar actrița Corina Rotaru, în rolul Domnica - Cel mai valoros debut. Din distribuția celor două spectacole fac parte actori ai Naționalului din Chișinău precum Alexandru Leancă, Emil Gaju, Ghenadie Gâlcă, Diana Decuseară, Margareta Pântea, Angela Ciobanu, Ana Tkacenko, Doriana Zubcu-Mărginean, Draga-Dumitrița Drumi, Iurie Focșa, Anatol Durbală, Dan Melnic, Alexandru Pleșca, Nicu Suveică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău