Spectacol muzical dedicat persoanelor de vârsta a treia, în cadrul Proiectului socio-cultural „Dialog între generații”

  • 05 August 2022 16:25
Spectacol muzical dedicat persoanelor de vârsta a treia, în cadrul Proiectului socio-cultural „Dialog între generații”

Nămolul de la Stația de epurare din Chișinău va putea fi folosit în agricultură în calitate de fertilizant. Noua tehnologie urmează să fie implementată de către un partener extern cu care administrația SA „Apă-Canal Chișinău” a inițiat discuții privind prelucrarea nămolului, transmite IPN.

Partenerii externi precizează că linia nouă de tratare a nămolului va asigura un mediu ambiant sănătos. Astfel, va fi redus la maximum nămolul stocat la Stația de Epurare, Chișinău, fiind tratat corespunzător. Noua linie de tratare a nămolului ar putea fi construită chiar pe teritoriul Stației de epurare și astfel vor fi excluse cheltuielile de transport, a comunicat Irina Gutnic, director general „Apă-Canal Chișinău”, în cadrul unei ședințe de lucru.

Experiența țărilor UE în domeniul gestionării deșeurilor formate la stațiile de epurare a apelor uzate (nămolurilor de epurare), procesate prin utilizarea celor mai performante tehnologii, instalații și utilaje, denotă oportunitatea utilizării acestora în calitate de îngrășăminte organice la cultivarea diferitor culturi agricole, precum  și în calitate de fertilizant, se arată într-un comunicat de presă al întreprinderii.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău