Spectacol extraordinar - Cu drag, de Mărțișor

  • 04 Martie 2016 16:18
Spectacol extraordinar - Cu drag, de Mărțișor

În ziua de 8 martie 2016, în avant-premieră și în sprijinul proiectului de extindere a Festivalului Internațional de Muzică Mărțișor la București și a Festivalului Internațional George Enescu la Chișinău, în Sala mare a Teatrului Național Ion Luca Caragiale din București, va avea loc spectacolul extraordinar Cu drag, de Mărțișor.Programul include diverse genuri…

În ziua de 8 martie 2016, în avant-premieră și în sprijinul proiectului de extindere a Festivalului Internațional de Muzică Mărțișor la București și a Festivalului Internațional George Enescu la Chișinău, în Sala mare a Teatrului Național Ion Luca Caragiale din București, va avea loc spectacolul extraordinar Cu drag, de Mărțișor.

Programul include diverse genuri muzicale, fiind susținut de artiști consacrați din stânga Prutului, care  vor  împărtăși publicului bucureștean crâmpeie din atmosfera Festivalul Internațional de Muzică  Mărțișor, ajuns prin ediția din acest an, în Republica Moldova la ce-a de-a 50 aniversare.

Îndeschiderea spectacolului, va evolua Ansamblul Național de Dansuri Populare Joc, fondat 1945,  deținător a 7 medalii de aur,  la unele din cele mai prestigioase festivaluri internaționale. Sub conducerea directorului artistic,  maestrul de balet Vladimir Curbet, laureat al Premiului de Stat, artist al Poporului, deținător al Ordinului Republicii, Ansamblul și-a asumat responsabila misiune de a face cunoscută acasă si în lume, cultura întregului neam românesc, reușind să se afirme în cei peste 70 de ani de activitate artistică,drept o veritabilă instituție de preluare si valorificare a tradițiilor, datinilor, ritualurilor si obiceiurilor naționale.

Partea a doua a spectacolului va fi susținută de soprana Ana Cebotari, Cristina Pintilie,  Alex Calancea& band  și  formația Briosonores- tineri și talentați artiști,  care vor prezenta un program  cu muzică retro și contemporană, națională și internațională, într-o interpretare originală.

Evenimentul se va desfășura cu sprijinul Compartimentului Înaltul Reprezentant pentru Republica Moldova, din cadrul Cancelariei Prim -Ministrului României, a Departamentului Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului de Externe al României, a Institutului Cultural Român, a Ministerului Tineretului și Sportului, a Teatrului Național Ion Luca Caragiale, din București în parteneriat cu TVRI, TVR-Moldova, TV Moldova-1, Radio România Internațional, Radio Chișinău, Radio Trinitas, Trinitas TV, Uniunea Ziariștilor Profesioniști,  Site-ul www. inforo. md,  Eurodidactica SRL.
Însusținerea  artiștilor din Moldova din stănga Prutului s-au alăturat: Fundația Alexandrion, Fundația Sullabus, AsociațiaTighina, Centru Medical Eurodent, Torpedo Tours.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău