Specii amenințate, în pericol din cauza unui incendiu de vegetație activ în Australia de Sud

  • 04 Februarie 2021 11:10
Specii amenințate, în pericol din cauza unui incendiu de vegetație activ în Australia de Sud

Un refugiu vital pentru speciile amenințate care trăiesc pe o insulă din statul Australia de Sud este amenințat de un incendiu de vegetație, relatează joi agenția Xinhua.

Unități pentru stingerea incendiilor din cadrul Serviciului de Pompieri din Australia de Sud (CFS) au fost desfășurate miercuri în Kangaroo Island (Insula Cangurilor), la sud-vest de Adelaide, unde un incendiu de vegetație amenință o regiune de tufăriș care a rămas neafectată de flăcările din ''Vara Neagră'' din 2019-2020.

Regiunea este considerată un refugiu pentru diversitatea speciilor sălbatice din Kangaroo Island după ce peste peste 200.000 de hectare de teren - aproape jumătate din insulă - au fost mistuite de flăcări în timpul ''Verii Negre'', inclusiv 96 de procente din rezervația Flinders Chase National Park.

Zona afectată de incendiu găzduiește exemplare de dunnart din Kangaroo Island, de papagal negru lucios și de bandicoot sudic brun, toate acestea fiind specii amenințate cu dispariția, care și-au pierdut porțiuni semnificative din habitatele lor în sezonul 2019-2020.

''Acesta este cel mai rău scenariu pentru acel tufăriș. De asta ne-am temut toată vara'', a declarat miercuri pentru The Guardian Pat Hodgens, membru al grupului de conservare Kangaroo Island Land for Wildlife.

Hodgens a precizat că în cazul în care flăcările se extind ''pierdem ultimul refugiu pentru toate aceste specii amenințate din vestul Kangaroo Island".

''Este cel mai semnificativ petic (de teren) și, dacă pierdem, va însemna că nu mai rămâne vegetație nearsă. Animalele din interiorul lui vor fi cruciale pentru repopulare (al tufărișului din jur) în anii următori", a mai spus el.

În iulie 2020, o analiză independentă a Legii privind Protecția Mediului și Conservarea Biodiversității din Australia (EPBCA) a avertizat cu privire la un declin ''nesustenabil'' al biodiversității țării.

Analiza a constatat că peste 80% din habitatul exemplarelor de dunnart din Kangaroo Island au fost afectate de incendiile din ''Vara Neagră'' și a solicitat o revizuire a eforturilor de conservare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău