Specialiștii în sănătate nu recomandă scăldatul în lacurile din Chișinău

  • 28 Iunie 2023 16:59
Specialiștii în sănătate nu recomandă scăldatul în lacurile din Chișinău

Specialiștii în sănătate nu recomandă scăldatul în lacurile din capitală deoarece calitatea apei nu corespunde cerințelor sanitare, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, medicul specialist la Centrul de Sănătate Publică Chișinău, Tudor Puiu, a specificat că apa din lacuri corespunde indicatorilor bacteriologici, însă nu corespunde celor chimici.

„Timp de peste 25 de ani, lacurile din capitală nu au fost curățite de nămol, obiecte și vegetație. După ploile torențiale, calitatea apei se înrăutățește semnificativ, întrucât sunt aduse deșeuri și cadavre de păsări și animale. Cea mai gravă situație este la zonele de agrement: „Vatra”, „Valea Morilor” și „Râșcani”, pe aceste plaje au fost depistate ouă de helminți în nisip. Astfel, persoanele riscă să se îmbolnăvească de toxocaroză”, a spus Tudor Puiu.

În acest context, recomandăm cetățenilor să utilizeze bazinele de înot cu apă din surse centralizate. „Totodată, îndemnăm persoanele să se odihnească pe plaje doar pe cuverturi și să facă dușuri alimentate cu apă din apeduct”, a menționat sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău