Specialiștii Băncii Naționale a Moldovei au susținut o prelegere pentru studenții Facultății Științe Economice a USM

  • 07 Martie 2023 18:47
Specialiștii Băncii Naționale a Moldovei au susținut o prelegere pentru studenții Facultății Științe Economice a USM

Viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Constantin Șchendra și Cristina Zaharia, șefa direcției din cadrul Departamentului supraveghere bancară BNM, au susținut o prelegere pentru studenții Facultății Științe Economice a USM în cadrul căreia au vorbit despre rolul și importanța supravegherii bancare desfășurată de BNM și au prezentat studenților oferta Băncii Naționale în domeniul carierei, se arată în comunicatul USM.

La eveniment au fost prezenți rectorul USM, Igor Șarov, decanul Facultății Științe Economice, Maria Hămuraru și Șeful Departamentului Finanțe și Bănci, Andrei Mulic.

În cadrul prelegerii, Constantin Șchendra le-a vorbit tinerilor care studiază programele „Finanțe și Bănci” și „Contabilitate”, dar și profesorilor, despre rolul BNM în cadrul supravegherii bancare, referindu-se la multiplele șocuri economice la care a fost expusă Republica Moldova pe parcursul ultimului deceniu și care au condus la o creștere a incertitudinilor cu privire la evoluția economiei, precum și a amplificării riscurilor în sistemul financiar-bancar.

Specialiștii BNM au subliniat că situația actuală din sistemul bancar necesită un grad înalt de prudență atât din partea băncilor, cât și din partea autorității de supraveghere. Astfel, pentru asigurarea stabilității sectorului bancar și având în vedere evaluarea prudentă a riscurilor semnificative, Banca Națională a Moldovei a stabilit prioritățile în materie de supraveghere, care au fost prezentate în cadrul prelegerii.

Cristina Zaharia, șefa direcției din cadrul Departamentului supraveghere bancară, BNM i-a îndemnat pe studenții USM să-și dezvolte o carieră în cadrul Băncii Naționale a Moldovei și a relatat despre principiile de politică de personal, modalitatea de recrutare și despre posibilitățile de efectuare a practicii în cadrul BNM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău