Specialiști din Danemarca și Austria recomandă administrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și la persoanele de peste 65 de ani

  • 05 Martie 2021 13:30
Specialiști din Danemarca și Austria recomandă administrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și la persoanele de peste 65 de ani

Autoritatea sanitară din Danemarca a declarat vineri că va recomanda inocularea cu vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca pentru toate persoanele de peste 18 ani, după ce un studiu făcut pe acest vaccin în Scoția a dat rezultate pozitive la toate grupele de vârstă, informează Reuters.

Reflectând o abordare similară din multe alte țări ale Uniunii Europene, Danemarca recomandase anterior vaccinarea cu AstraZeneca doar pentru populația de sub 65 de ani, precizând că va aștepta mai multe date cu privire la eficacitatea vaccinului pentru persoanele vârstnice.

Noua recomandare urmează lansării unui amplu studiu scoțian, care a indicat o reducere puternică a riscului unei forme grave de COVID-19 la toate grupele de vârstă în urma vaccinării, a precizat agenția.

Majoritatea persoanelor vârstnice din Scoția fuseseră inoculate cu vaccinul AstraZeneca, a subliniat aceasta.

În Austria, un grup de experți care oferă consiliere guvernului austriac pe tema vaccinurilor a recomandat vineri ca vaccinul dezvoltat de AstraZeneca să fie administrat persoanelor de peste 65 de ani, după ce același grup sfătuise în luna ianuarie ca vaccinul să fie oferit doar celor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, a informat APA citată de Reuters.

Suedia și Germania au anunțat și ele săptămâna aceasta că vor folosi vaccinul AstraZeneca pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău