Spania va vaccina elevii cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, în septembrie

  • 04 Iunie 2021 16:41
Spania va vaccina elevii cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, în septembrie

Spania intenționează să înceapă vaccinarea copiilor între 12 și 17 ani cu aproximativ două săptămâni înainte de începerea noului an școlar în septembrie, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Carolina Darias, în condițiile în care țara se apropie de pragul de 10 milioane de persoane complet vaccinate anti-COVID19, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a autorizat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru a fi utilizat la copiii începând cu vârsta de 12 ani, însă a afirmat că decizia cu privire la momentul lansării campaniei de vaccinare la această grupă de vârstă le revine statelor membre.

Germania a anunțat că intenționează să înceapă vaccinarea tinerilor din 7 iunie, în timp ce Italia a afirmat că își va extinde în curând campania de vaccinare pentru a include și copiii.

Spre deosebire de cele două țări, care au deschis campania de vaccinare pentru toți adulții, Spania își imunizează populația pe grupe de vârstă și, în prezent, se concentrează asupra persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 59 de ani, cu unele regiuni care au început imunizarea la grupa de vârstă 40-49 de ani.

"Ideea pe care o avem este ... ca înainte de începerea anului școlar, cu aproximativ două săptămâni înainte, să putem începe inocularea băieților și fetelor adolescenți", a declarat ministrul Health Darias pentru televiziunea de stat RTVE.

Propunerea trebuie ratificată de comisia de sănătate publică din cadrul ministerului condus de Darias.

Ea a precizat că peste 10 milioane de persoane - puțin peste o cincime din populație - ar trebui să fie complet vaccinate până vineri seara, autoritățile fiind pe cale să atingă obiectivul de imunizare a 70% din populație până la jumătatea lunii august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău