Spania - Un mort și doi dispăruți în urma inundațiilor din Catalonia

  • 23 Octombrie 2019 12:34
Spania - Un mort și doi dispăruți în urma inundațiilor din Catalonia

Un bărbat a fost găsit decedat și două persoane sunt date dispărute la o zi după inundațiile puternice produse în Catalonia (nord-estul Spaniei) în urma cărora 25.000 de locuințe au rămas fără electricitate, au precizat miercuri autoritățile regionale, potrivit AFP, preluat de AGERPRES.

Trupul neînsuflețit al unui bărbat dat dispărut marți seară în localitatea Arenys de Munt a fost găsit la primele ore ale dimineții pe plaja Caldes d'Estrac, la o distanță de 40 de kilometri nord de Barcelona, a anunțat poliția regională pe Twitter.

Pompierii au anunțat totodată că sunt în căutarea a două persoane dispărute pe când se aflau într-o cabană luată de ape la Vilaverd, la o distanță de 30 de kilometri de Tarragone.

Ploile torențiale s-au abătut aspra Cataloniei în tipul nopții de marți spre miercuri.

Inundațiile și alunecările de teren au provocat întreruperea circulației pe un număr de peste 40 de drumuri, precum și pe mai multe rute feroviare, iar aproape 25.000 de locuințe au rămas fără electricitate miercuri dimineață, potrivit serviciilor de urgență și de monitorizare a traficului din Catalonia.

Un precedent episod de ploi torențiale în Spania, care a avut loc în luna septembrie, a provocat decesul a șapte persoane în sud-estul țării. În 2018, inundațiile din insula Mallorca, în arhipelagul Baleare, au făcut 13 victime.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău