Spania revine în zona de risc extrem de transmitere a COVID-19, după creșterea alarmantă a infectărilor, în special în rândul tinerilor

  • 08 Iulie 2021 08:13
Spania revine în zona de risc extrem de transmitere a COVID-19, după creșterea alarmantă a infectărilor, în special în rândul tinerilor

Spania a revenit miercuri în zona de risc extrem de transmitere a COVID-19. Decizia a fost luată după creșterea alarmantă a numărului de cazuri, alimentată și de petrecerile tinerilor, scrie digi24.ro.

Zona de risc extrem de transmitere a COVID-19 este stabilită de guvernul de la Madrid la pragul de 250 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile, prag depășit acum, în timp ce această rată a infectărilor a ajuns la 814 în categoria de vârstă 20-29 de ani, scrie sursa citată.

Ultima dată când a fost depășită rata de 250 de cazuri la 100.000 de locuitori pentru un interval de 14 zile a fost 22 ianuarie, potrivit Ministerului spaniol al Sănătății, care a anunțat că 17.384 de noi cazuri pozitive au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Odată cu venirea verii și a vacanțelor, în Spania s-au înmulțit petrecerile tinerilor în baruri, discoteci și locuințe, în timp ce purtarea măștii nu mai este obligatorie în aer liber, consecința inevitabilă fiind o creștere incontrolabilă a infectărilor în rândul persoanelor tinere. Chiar dacă majoritatea acestora nu ajung să fie spitalizați, ei pot transmite virusul altora mai vulnerabili.

Confruntată cu această explozie de infectări, Spania dorește să accelereze vaccinarea tinerilor, pentru a evita un nou val epidemic, agravat și de varianta Delta a coronavirusului, care ar ruina sezonul turistic estival și ar întârzia redresarea economiei, scrie Agerpres.

Tot miercuri, guvernul german a anunțat că urmărește cu atenție evoluția situației epidemiologice în insula spaniolă Mallorca, o destinație intens frecventată de turiștii germani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău