Spania: Restricții de circulație reinstituite în regiunea Madrid din cauza intensificării epidemiei COVID-19

  • 18 Septembrie 2020 20:00
Spania: Restricții de circulație reinstituite în regiunea Madrid din cauza intensificării epidemiei COVID-19

Regiunea capitalei spaniole Madrid va restrânge începând de luni mobilitatea în 37 de zone ale acesteia care sunt cele mai afectate de epidemia de COVID-19, transmite vineri agenția EFE, preluat de Agerpres.

Locuitorii din aceste zone, în total 855.193 de persoane, vor putea să-și părăsească domiciliul numai pentru a merge la serviciu, pentru asistență medicală sau îndeplinirea obligațiilor legale ori educative.

De asemenea, vor fi limitate la cel mult șase persoane reuniunile atât publice cât și private, care în prezent sunt permise pentru cel mult zece persoane.

Spațiile comerciale și sectorul HoReCa vor trebui să lucreze la cel mult 50% din capacitate. Barurile și restaurantele se vor închide la ora 22:00, după această oră fiind permise doar livrările la domiciliu.

''Trebuie să evităm starea de alertă și mai ales izolarea, pentru că izolarea este un dezastru economic și trebuie să-l evităm cu toate mijloacele'', a declarat președinta guvernului regional, Isabel Díaz Ayuso, la conferința de presă la care a anunțat noile măsuri.

Potrivit responsabilului regional pentru sectorul sanitar, Enrique Ruiz Escudero, criteriile după care s-au decis aceste restricții în zonele respective au avut în vedere existența unei incidențe cumulate de 1.000 de infectări la 100.000 de locuitori și tendința ''stabilă sau crescătoare'' a transmiterii virusului. Populația rezidentă în aceste zone (împărțite în șase districte ale capitalei spaniole și șapte municipii) reprezintă 13% din locuitorii regiunii, dar concentrează 25% din cazurile de COVID-19 confirmate.

Escudero a precizat că aceste măsuri ''excepționale'' vor rămâne în vigoare 14 zile, dar pot fi prelungite ''dacă situația epidemiologică o va impune''.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău