Spania | Poliția a desființat cel mai mare laborator de falsificare a documentelor oficiale

  • 08 Februarie 2019 10:59
Spania | Poliția a desființat cel mai mare laborator de falsificare a documentelor oficiale

Poliția spaniolă a anunțat joi desființarea celui mai sofisticat și complex laborator de falsificat documente din Spania, care fabrica permise de rezidență, pașapoarte pentru cetățenia altor state, vize pentru SUA sau permise de conducere, relatează EFE.

În cadrul operațiunii desfășurate la Madrid, Barcelona, Vigo și Ibiza, au fost arestați 12 membri ai organizației care se ocupa de producerea actelor false.

Grupul deținea infrastructura necesară pentru realizarea tuturor fazelor procesului de falsificare, fără a avea nevoie de sprijinul altor laboratoare.

Principalul document oficial falsificat era permisul de ședere european pentru un membru de familie al unui cetățean al UE. Au mai fost descoperite pașapoarte italiene și argentiniene, cărți de identitate franceze sau italiene, vize pentru SUA, permise de conducere, permise de ședere spaniole în regim național sau comunitar, în valoare de până la 5.000 de euro, în funcție de tipul de document.

Laboratorul din Rivas Vaciamadrid, localitate situată la sud-est de Madrid, era dotat cu doua mașini de gravat cu laser CNC, mașini pentru tăierea materialului plastic la viteză mare, șase imprimante cu sublimare digitală pentru imprimare fundalurilor de securitate, plus alte materiale necesare contrafacerii.

Ancheta a început în iunie anul trecut, când agenții de poliție au descoperit existența unei organizații infracționale care se ocupa de falsificarea documentelor de identitate pentru a facilita introducerea în Spania a cetățenilor marocani. Rețeaua era condusă de cetățeni argentinieni și spanioli și avea intermediari de origine marocană, care asigurau transmiterea documentelor compatrioților lor prin membrii de familie ai acestora aflați în Spania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău