Spania își propune să primească, din iunie, turiști cu certificate Covid

  • 28 Aprilie 2021 13:03
Spania își propune să primească, din iunie, turiști cu certificate Covid

Spania își propune să redeschidă granițele pentru turiștii străini începând cu luna iunie, sub schema certificatului de sănătate digital Covid, a spus Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului, transmite News.ro.

Potrivit sursei citate, Valdés a declarat marți, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor din Mexic, că programul – prin care turiștii trebuie să demonstreze că au fost vaccinați, testați negativ sau vindecați de Covid-19 – se va dovedi „fundamental pentru a oferi călătorilor siguranță”, citează The Guardian.

El a precizat că Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, și „va fi gata să primească vizitatori în iunie”.

Secretarul de stat a mai spus că noua schemă – și campania de vaccinare din Spania – reprezintă „înainte și după”, comparat cu situația de anul trecut, dar a subliniat că certificatele „nu sunt o baghetă magică”.

Certificatele, a explicat el, oferă un grad de siguranță, pentru că vor permite turiștilor să călătorească dacă au fost vaccinați, dacă au rezultat negativ deși nu au fost imunizați sau dacă s-au vindecat de Covid-19.

Spania, cu o populație de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent aproximativ 3,5 milioane de contaminări și 77.855 de decese asociate.

În campania de vaccinare au fost administrate, deocamdată, circa 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin.

Guvernul a transmis că are în vedere ca până la finalul verii 70% din populația adultă să fie vaccinată.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău