Spania ia locul Italiei ca principală poartă de intrare în UE pentru migranții care traversează Mediterana

  • 17 Iulie 2018 16:48
Spania ia locul Italiei ca principală poartă de intrare în UE pentru migranții care traversează Mediterana

Spania a luat locul Italiei ca principală poartă de intrare în Uniunea Europeană pentru migranții care traversează Mediterana, a anunțat marți Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), transmite dpa.

De la începutul acestui an până pe 15 iulie, au fost înregistrați 18.016 migranți sosiți pe țărmurile spaniole, comparativ cu 16.566 în Italia și 14.678 în Grecia, a precizat agenția ONU.

În Spania, sosirile de migranți aproape că s-au triplat comparativ cu aceeași perioadă a lui 2017. În Italia, acestea s-au diminuat cu peste 80%, iar în Grecia au crescut cu peste 50%.

Potrivit OIM, numărul de migranți ajunși în Spania a crescut dramatic luna trecută, înregistrându-se o medie de 220 pe zi, față de 54 în primele cinci luni ale anului.

În Italia, scăderea sosirilor a coincis cu preluarea funcțiilor, la 1 iulie, de către un guvern populist, care s-a angajat într-o cruciadă împotriva debarcării de noi migranți pe țărmurile țării. Ministrul de interne Matteo Salvini le-a interzis navelor de caritate să aducă migranți salvați în porturi italiene și a sugerat ca toți cei recuperați de pe mare să fie trimiși înapoi în Libia, amintește dpa.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău