Spania ia în calcul introducerea săptămânii de lucru de 4 zile

  • 07 Decembrie 2020 15:36
Spania ia în calcul introducerea săptămânii de lucru de 4 zile

Guvernul spaniol ia în considerare scurtarea programului de muncă, precum și reducerea săptămânii de lucru la patru zile, informează Bloomberg, potrivit Agerpres.

Vicepremierul Pablo Iglesias, care este responsabil de drepturile sociale, a anunțat la postul public de televiziune RTVE că Executivul de la Madrid analizează o propunere privind scurtarea programului de muncă, pentru a stimula angajările.

Declarația vine după ce, în urmă cu câteva zile, gigantul din domeniul bunurilor de larg consum Unilever anunța că va testa săptămâna de lucru la patru zile în Noua Zeelandă, pentru a spori productivitatea și bunăstarea angajaților.

Ideea scurtării programului de muncă se vehiculează pe plan global de câțiva ani, dar pandemia de coronavirus (COVID-19) și impactul ei asupra pieței muncii și bunăstării angajaților au dus la reevaluarea structurilor economice și sociale.

În special, schemele de sprijinire a păstrării locurilor de muncă în timpul măsurilor de izolare au dus la creșterea solicitărilor pentru un sprijin mai accentuat acordat angajaților cu venituri scăzute sau celor din industriile vulnerabile.

Orice propunere privind modificarea programului de muncă în Spania va fi prezentată de Guvern conform cadrului de dialog social, după discuții cu grupurile din industrie și sindicate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău