Spania deschide de luni granițele pentru persoanele vaccinate contra Covid-19. Sunt acceptate și vaccinurile chinezești

  • 05 Iunie 2021 10:05
Spania deschide de luni granițele pentru persoanele vaccinate contra Covid-19. Sunt acceptate și vaccinurile chinezești

Călătorii străini care atestă că sunt vaccinați anti-COVID-19 cu schema completă cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Janssen, precum și cu vaccinurile chinezești Sinopharm și Sinovac-Coronavac, vor putea intra fără restricții în Spania începând de luni, 7 iunie, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin (sau doza unică în cazul vaccinului Janssen), relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

De această facilitate nu pot beneficia persoanele care vin din India, Africa de Sud și Brazilia, țări cu răspândire accentuată a noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.
 
Deși neaprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), vaccinurile chinezești vor fi acceptate de autoritățile spaniole datorită administrării semnificative a acestora în America Latină și Orientul Mijlociu.
 
Această relaxare a restricțiilor pentru intrarea în Spania - ce va fi detaliată printr-un ordin pe care ministerele Sănătății și de Interne îl vor publica sâmbătă - este determinată de dorința guvernului de la Madrid de a relansa turismul, o sursă importantă de venituri pentru Spania, țară care în primele patru luni ale acestui an a pierdut circa 20 de milioane de turiști.
 
Tot de luni Spania va începe implementarea într-o perioadă de probă a certificatului sanitar european, care ar trebui să devină aplicabil la nivelul Uniunii Europene de la 1 iulie.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău