Spania | Cumnatul regelui, condamnat la închisoare pentru acuzații de corupție

  • 12 Iunie 2018 13:54
Spania | Cumnatul regelui, condamnat la închisoare pentru acuzații de corupție

Tribunalul Suprem spaniol l-a condamnat marți în apel pe Ińaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea, la 5 ani și 10 luni de închisoare pentru acuzații de corupție, reducând pedeapsa pronunțată în februarie, în primă instanță, de 6 ani și 3 luni de detenție, relatează AFP, Reuters și EFE, citând un comunicat al tribunalului, potrivit Agerpres.

Fost campion olimpic la handbal, Inaki Urdangarin a fost găsit vinovat că s-a folosit de poziția sa în cadrul familiei regale pentru a obține contracte în Insulele Baleare și la Valencia prin intermediul unei societăți non-profit, Noos, pe care o prezida. Plățile ilegale au ajuns la milioane de euro.

Pedeapsa dictată marți ar putea duce la încarcerarea lui Urdangarin, care, potrivit legislației spaniole, mai dispune de posibilitatea unui recurs la Curtea Constituțională.

Urdangarin trăiește împreună cu soția sa, infanta Cristina, și cei patru copii ai lor în Elveția.

Sentința inițială, pronunțată de un tribunal din Mallorca, a survenit la capătul a șase luni de anchetă și în contextul unei serii de cazuri de corupție care au implicat politicieni și persoane publice.

Unul din acest cazuri a luat sfârșit în luna mai cu încarcerarea a zeci de responsabili de rang înalt din Partidul Poporului (PP) și cu o moțiune de cenzură împotriva liderului formațiunii, premierul Mariano Rajoy. Votul deputaților a dus la demiterea lui Rajoy și înlocuirea cu socialistul Pedro Sanchez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău