Spania cere o soluție europeană, după ce a salvat de pe mare 1200 de migranți în două zile

  • 29 Iulie 2018 12:49
Spania cere o soluție europeană, după ce a salvat de pe mare 1200 de migranți în două zile

Ministrul de externe al Spaniei, Fernando Grande-Marlaska, a cerut o soluție europeană la problema imigrației, după ce garda de coastă spaniolă a salvat de pe mare peste 1200 de migranți în ultimele două zile, informează AFP.

Presa din Spania a difuzat sâmbătă seara imagini cu grupuri de migranți africani care au debarcat în ultimele zile direct pe plaje turistice.

"Am venit să vedem pe teren problemele existente; problema imigrației, care este o problemă a Europei, care necesită o soluție europeană", a spus Grande-Marlaska la Cadiz, în sudul Spaniei, potrivit unei înregistrări transmise de prefectură și preluate de AFP.

Spania, cu aproape 21.000 de migranți sosiți anul acesta, a depășit Italia ca poartă de intrare clandestină în Europa, menționează agenția. Datele publicate miercuri de Organizația Internațională pentru Migrație arată că Italia a primit în 2018 circa 18.000 de migranți, iar Grecia 15.000.

Ministrul de interne din noul guvern condus de Pedro Sanchez a apreciat că evoluția era de așteptat și a fost cauzată de lipsa de prevedere a cabinetului fostului premier, conservatorul Mariano Rajoy. Potrivit lui Grande-Marlaska, situația este excepțională, dar "absolut sub control". 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău