Spania: Alegeri regionale în Țara Bascilor și Galicia, primele de la debutul pandemiei

  • 12 Iulie 2020 16:47
Spania: Alegeri regionale în Țara Bascilor și Galicia, primele de la debutul pandemiei

Primele alegeri regionale din Spania de la debutul pandemiei au loc duminică în nord, în Țara Bascilor și Galicia, în contextul în care noi focare de coronavirus au apărut recent în țară, unele chiar în aceste zone, relatează AFP și dpa, preluat de AGERPRES.

În total, aproape 4,5 milioane de electori sunt chemați să reînnoiască parlamentele celor două regiuni.

Alegătorii infectați cu coronavirus nu au dreptul să ia parte la scrutin, ceea ce înseamnă în jur de 420 de persoane, au anunțat autoritățile locale, o decizie considerată de experți ca neconstituțională.

Imaginile difuzate de televiziunea publică arată alegători purtând măști de protecție și prezentându-și de la distanță cărțile de identitate, în loc de a le înmâna membrilor comisiilor din secțiile de vot.

După o scădere drastică a numărului de infectări și de decese, în prezent în Spania sunt active peste 70 de noi focare de coronavirus.

Unul dintre acestea a fost depistat în Galicia, unde 70.000 de persoane sunt în carantină. Un alt focar atent monitorizat se află în orașul Ordizia din Țara Bascilor.

Alegerile din Țara Bascilor și Galicia urmau să aibă loc la 5 aprilie, dar au fost amânate din cauza epidemiei din Spania, care a făcut peste 28.400 de morți și a determinat guvernul să impună unele din cele mai severe restricții din lume.

Potrivit sondajelor, conservatorii din Partidul Popular (PP) se vor menține la putere în Galicia, la fel și Partidul Național Basc (PNV) în Țara Bascilor.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău