Spania: A șaptea noapte de manifestații la Barcelona după arestarea unui rapper

  • 23 Februarie 2021 08:20
Spania: A șaptea noapte de manifestații la Barcelona după arestarea unui rapper

Pentru a șaptea noapte consecutiv, o manifestație la Barcelona în favoarea rapperului arestat Pablo Hasel a degenerat luni în ciocniri cu poliția, cu acte de vandalism și incendierea mobilierului urban, notează AFP, preluat de Agerpres.

După o adunare pașnică scandând "Libertate pentru Pablo Hasel", manifestanții au defilat prin centrul Barcelonei până la sediul poliției naționale, unde unii dintre ei au aruncat sticle și alte obiecte către autovehiculele care protejau clădirea, potrivit imaginilor transmise la televiziune.

Manifestanții s-au îndreptat apoi spre alte străzi din cel de-al doilea oraș ca mărime din Spania unde au incendiat mai multe pubele.

 "Grupuri de protestatari dau foc baricadelor și aruncă obiecte asupra vecinilor care se plâng de atitudinea lor", a scris pe Twitter poliția catalană, Mossos d'Esquadra.

Manifestația de luni seara, pe o noapte ploioasă, a atras mai puțină lume și ciocnirile au fost mai puțin violente decât cele din nopțile precedente.

Într-o săptămână, 109 manifestanți au fost arestați în această regiune din nord-estul Spaniei, potrivit poliției catalane.

Pablo Hasel, în vârstă de 32 de ani, a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru apologia terorismului, pentru că într-un mesaj pe Twitter l-a numit 'mafiot' pe fostul rege Juan Carlos, a făcut elogiul unor persoane implicate în atacuri și a acuzat poliția că a torturat și ucis migranți și manifestanți.

Arestarea sa a relansat dezbaterea în ce privește libertatea de exprimare în Spania și a adâncit divergențele în interiorul coaliției guvernamentale, între socialiștii premierului Pedro Sanchez și partidul Podemos (stânga radicală), care susține manifestațiile. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău