Spania a raportat al doilea caz de deces la un bolnav de variola maimuței

  • 30 Iulie 2022 18:31
Spania a raportat al doilea caz de deces la un bolnav de variola maimuței

O a doua persoană infectată cu variola maimuței a murit în Spania, a anunțat, sâmbătă, ministerul sănătății din această țară, la o zi după anunțul primului deces.

„Dintre cei 3.750 de pacienți (...) 120 au fost internați și doi au murit”, a anunțat Centrul de Coordonare a Alertelor și Urgențelor Sanitare al ministerului în ultimul său raport publicat sâmbătă, fără a preciza data la care s-a produs cel de-al doilea deces.

Acestea sunt primele decese în Europa în rândul pacienților infectați cu variola maimuței. Vineri, Brazilia a anunțat și ea un deces, fără să se știe, însăm dacă virusul este într-adevăr cauza acestor decese.

În total, șapte decese au fost înregistrate la nivel mondial din luna mai, primele cinci fiind raportate în Africa, unde boala este endemică și a fost detectată pentru prima dată la om în 1970.

Contactat de AFP, citat de Agerpres, Ministerul Sănătății spaniol nu a oferit alte detalii, precizând că este vorba despre doi pacienți infectați cu „variola maimuței” și făcând referire la „analize care ar putea avea loc ulterior pentru a se putea stabili cauza morții”.

În Spania, una dintre țările cu cele mai multe cazuri de variola maimuței din lume, 4.298 de persoane au fost infectate, conform ultimelor date oferite de Centrul de Coordonare a Alertelor și Urgențelor Sanitare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău