Spania a depășit cea mai grea perioadă din al treilea val de pandemie

  • 05 Martie 2021 15:23
Spania a depășit cea mai grea perioadă din al treilea val de pandemie

Spania a depășit cea mai grea perioadă din al treilea val de pandemie.

Aproximativ 6% din populație a fost vaccinată cu prima doză, iar rata infectărilor este în scădere, dar autoritățile se tem că oamenii se vor relaxa.

Spania a înregistrat peste 3 milioane de infectări și mai mult de 70.000 de decese de la începutul pandemiei. 25% din locurile de la Terapie Intensivă sunt ocupate de pacienți COVID-19, iar procentul internărilor cu infecții de coronavirus este 8. Datele sunt îngrijorătoare, chiar dacă incidența a scăzut la aproape 150 de cazuri la 100.000 de locuitori. Directorul Centrului de alerte și urgențe sanitare, doctor Fernando Simón, avertizează că nu este momentul relaxării.

Fernando Simón: "Am impresia că începem să ne relaxăm, deși incidența nu este bună deocamdată. Credem că dacă rata infectărilor a scăzut sub 200 putem să fim relaxați. Dar Terapia Intensivă are un grad de ocupare atât de mare, încât dacă acum s-ar înregistra o creștere bruscă a cazurilor nu am fi capabili să reacționăm cum am reacționat în valurile 2 și 3, pentru că sistemul medical este saturat."

Spania a înregistrat de miercuri până joi peste 6.000 de cazuri noi de infecții cu coronavirus și 254 de decese, iar campania de vaccinare are un ritm mai susținut, care depinde în continuare de livrări. Până acum au fost administrate peste 4 milioane de doze de vaccin, dar numai 3% din populație a fost imunizată complet. Obiectivul este ca până în vară 70% din spanioli să fie vaccinați anti-COVID."

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău