SpaceX i-a concediat pe angajații care au pregătit o scrisoare în care îl criticau pe Elon Musk

  • 18 Iunie 2022 14:36
SpaceX i-a concediat pe angajații care au pregătit o scrisoare în care îl criticau pe Elon Musk

Compania SpaceX a concediat mai mulți angajați implicați în pregătirea unei "scrisori deschise" care a criticat în special comportamentul adoptat de Elon Musk în spațiul public, potrivit unui mesaj expediat de directoarea departamentului de operațiuni din cadrul acestei companii spațiale, al cărui conținut și a cărui existență au fost confirmate pentru AFP de un angajat al firmei californiene, scrie AGERPRES.

Un "mic grup" de angajați au trimis acea scrisoare tuturor colegilor lor, solicitându-le semnăturile și participarea la un sondaj, a scris Gwynne Shotwell într-un e-mail expediat joi seară întregului personal al companiei SpaceX.

Unii dintre ei s-au simțit "inconfortabil și intimidați sau chiar furioși, pentru că scrisoarea îi îndemna să semneze ceva ce nu reflecta opiniile lor" sau pentru că scrisoarea "a interferat cu capacitatea lor de a se concentra asupra muncii", a adăugat aceeași directoare de operațiuni.

Or, consideră ea, "avem prea multe activități esențiale de realizat și nu avem nevoie de acest tip de activism lipsit de orice măsură".

După ce a efectuat o anchetă, compania californiană "a concediat un anumit număr de angajați implicați" în acel demers, a precizat Gwynne Shotwell, fără să precizeze numărul acestora.

Scrisoarea deschisă aflată în pregătire, dezvăluită inițial de site-ul The Verge, a criticat comportamentul avut de Elon Musk în spațiul public, precum și recentele acuzații de hărțuire sexuală formulate împotriva lui, considerate "o sursă frecventă de distragere a atenției și de rușine pentru noi".

"În calitate de patron și de cel mai important purtător de cuvânt al companiei, Elon Musk este considerat imaginea SpaceX - fiecare mesaj pe care îl scrie pe Twitter este considerat, de facto, o declarație publică din partea companiei, mai ales în ultimele săptămâni", au adăugat autorii scrisorii.

Reprezentanții SpaceX nu au dat curs deocamdată solicitărilor trimise de redacția AFP pentru a obține un punct de vedere oficial al companiei californiene pe marginea acestui subiect.

CEO-ul SpaceX, care este și patronul producătorului de automobile electrice Tesla și al mai multor start-up-uri, este un obișnuit al controverselor de pe Twitter, unde publică în mod regulat mesaje virulente, uneori criptice sau chiar insultătoare. Mesajele lui au căpătat o nouă dimensiune după ce Elon Musk a anunțat în aprilie că dorește să cumpere această rețea de socializare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău