Soția premierului israelian, Sara Netanyahu, recunoscută vinovată de cheltuirea fondurilor publice pentru mese la restaurant

  • 16 Iunie 2019 16:17
Soția premierului israelian, Sara Netanyahu, recunoscută vinovată de cheltuirea fondurilor publice pentru mese la restaurant

Soția premierului israelian, Sara Netanyahu, a fost recunoscută vinovată duminică pentru a fi folosit necorespunzător bani din taxele contribuabililor pentru mese la restaurant, potrivit unui jurnalist al AFP prezent la tribunalul din Ierusalim.

Inculpată în iunie 2018 pentru fraudă și abuz de încredere, Sara Netanyahu a negociat însă cu procurorul un acord pentru o scădere a pedepsei, care a fost acceptat de instanță duminică. Ea a recunoscut că a cheltuit 175.000 de shekeli (circa 44.000 de euro) fără autorizație și a acceptat să ramburseze statului 45.000 de shekeli (11.170 de euro) și să plătească o amendă de 10.000 de shekeli (2.480 de euro).

În contrapartidă, acuzațiile de fraudă cu bugetul statului, care puteau atrage o sancțiune severă, au fost abandonate și înlocuite cu acuzația, mai lejeră, că a profitat de eroarea comisă de o terță persoană, conform termenilor acordului.

Acest acord a fost aprobat duminică de Tribunalul din Ierusalim.

Sara Netanyahu a fost inculpată inițial pentru că a folosit pentru mese la restaurant aproape 100.000 de dolari (circa 85.000 de euro) din taxele contribuabililor susținând, fals, că nu exista bucătar la reședința oficială a premierului.

Procesul său a fost deschis în octombrie 2018.

Ea s-a mai confruntat în trecut și cu alte acuzații. În 2016, un tribunal din Ierusalim i-a acordat daune unui fost majordom al lui Benjamin Netanyahu care i-a acuzat pe premierul israelian și pe soția sa de rele tratamente.

Benjamin Netanyahu însuși este amenințat cu inculparea în trei dosare de corupție. El va fi audiat la începutul lunii octombrie la acuzații de corupție, fraudă și abuz de încredere, menționează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău