Soția lui Aleksei Navalnîi a plecat în Germania

  • 10 Februarie 2021 19:40
Soția lui Aleksei Navalnîi a plecat în Germania

Soția opozantului rus Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, a părăsit Rusia cu un zbor către Germania, relatează miercuri agenția Interfax, citată de Reuters și EFE, preluat de Agerpres.

Conform surselor consultate de agenția rusă, Iulia Navalnaia s-a îmbarcat pe aeroportul moscovit Domodedovo într-un avion cu destinația Frankfurt. Dar avocații ei au spus agențiilor RIA Novosti și TASS că nu au cunoștință despre o plecare a clientei lor în Germania.

Ea a revenit în Rusia pe 17 ianuarie, tot din Germania, împreună cu Aleksei Navalnîi, arestat atunci pe aeroport la sosire.

În timpul protestelor pro-Navalnîi desfășurate la Moscova și în alte orașe ale Rusiei, Iulia a fost și ea reținută pe 23 și 31 ianuarie și i-a fost percheziționat domiciliul, la fel cum s-a întâmplat și în cazul altor aliați ai soțului ei. Pentru participarea la protestele neautorizate Iulia Navalnaia a fost amendată pe 1 februarie cu 20.000 de ruble (circa 220 de euro).

Aleksei Navalnîi, care s-a tratat în Germania în urma otrăvirii sale în Rusia cu substanța neurotoxică Noviciok, a fost între timp încarcerat pentru doi ani și opt luni, după de justiția rusă a decis ca el să execute o sentință cu suspendare primită în anul 2014.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău