Soția liderului nord-coreean, Ri Sol Ju, la prima apariție publică după cinci luni

  • 02 Februarie 2022 09:46
Soția liderului nord-coreean, Ri Sol Ju, la prima apariție publică după cinci luni

Soția liderului nord-coreean Kim Jong Un, Ri Sol Ju, a apărut miercuri în media de stat pentru prima dată în ultimele cinci luni, în condițiile în care familia conducătorului de la Phenian a stat departe de ochii publicului în timpul pandemiei, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Kim și Ri au asistat la un spectacol artistic la teatrul Mansudae din capitala nord-coreeană, cu prilejul sărbătoririi anului nou lunar, potrivit agenției oficiale de știri KCNA.

Ri Sol Ju a mai fost văzută în public pe 9 septembrie anul trecut, la aniversarea fondării, în 1948, a Republicii Populare Democrate Coreene - denumirea oficială a Coreii de Nord -, când a fost împreună cu soțul ei în vizită la Palatul Soarelui Kumsusan, unde se află trupurile îmbălsămate ale tatălui și bunicului lui Kim.

"Când Kim a apărut în sală alături de soția sa, Ri Sol Ju, întâmpinați de muzică, publicul a izbucnit în urale", a consemnat KCNA. După spectacol, cuplul a urcat pe scenă pentru a da mâna și a se fotografia cu artiștii.

Ri a intrat mai demult în atenția publicului internațional, când își însoțea soțul la evenimente sociale, de afaceri și chiar militare, după ce predecesorul lui Kim, tatăl său Kim Jong Il, fusese văzut foarte rar în public în compania soției.

Ea a dispărut ulterior din media de stat timp de mai bine de un an, înainte de a lua parte la concert, în februarie anul trecut, ceea ce a stârnit speculații privind sănătatea ei sau o potențială sarcină.

Serviciul național de informații sud-coreean a informat parlamentul că aparent Ri Sol Ju nu a luat parte la activități în afara reședinței pentru a împiedica răspândirea COVID-19, dar "se joacă cu copiii" cuplului.

Intelligence-ul sud-coreean consideră că Kim și Ri au trei copii, dar nu se știu prea multe despre ei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău