Soros-Moldova acordă fonduri de 100 de mii de dolari pentru lupta cu COVID-19

  • 27 Martie 2020 11:38
Soros-Moldova acordă fonduri de 100 de mii de dolari pentru lupta cu COVID-19

Fundația Soros-Moldova alocă o primă tranșă de 100 de mii de dolari pentru susținerea Republicii Moldova în combaterea răspândirii coronavirusului de tip nou. Pe parcursul săptămânii viitoare, Fundația va transmite echipamente de protecție: măști, mănuși și soluții dezinfectante celor care sunt expuși unui risc sporit de infectare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Fundației, directorul executiv al Fundației Soros-Moldova, Petru Culeac, a declarat că banii vor fi direcționați, în primul rând, celor care au nevoie stringentă de ajutor. Este vorba de medici, asistenți sociali, polițiști și tuturor celor care sunt în dificultate în această perioadă.

El a remarcat că acum, când Moldova este amenințată de o criză fără precedent, Fundația va folosi orice oportunitate să contribuie la lupta cu noul tip de coronavirus. „Cei 100 de mii de dolari pe care îi alocăm acum sunt doar primul pas al efortului nostru de combatere a COVID-19. Noi vom depune toate eforturile și vom susține în continuare Republica Moldova”, a spus Petru Culeac.

Fundația Soros-Moldova este o organizație neguvernamentală, nonprofit și apolitică, înființată în anul 1992 de către filantropul George Soros în scopul promovării valorilor societății deschise în Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău