Sorina Goia și Maria Balabaș - două distincții pentru jurnalism

  • 26 Noiembrie 2014 17:07
Sorina Goia și Maria Balabaș - două distincții pentru jurnalism

Sorina Goia a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler de către președintele României, Traian Băsescu.

Șeful statului a semnat decretul de decorare a mai multor personalități culturale, printre care Dan Dediu, rectorul Universității Naționale de Muzică din București, Daniela Caraman-Fotea, muzicolog, Cristian Mihăilescu, regizor de operă, și Doina Roșca, director al Centrului Cultural Ionel Perlea din Slobozia.

Decorarea a fost făcută la propunerea profesorului universitar dr. Grigore Constantinescu, președintele Forumului Muzical Român.

Realizator al unor emisiuni variate (premiate de-a lungul ultimilor zece ani de foruri ale criticii de specialitate, precum Actualitatea Muzicală, Revista Melos și UZP), Sorina Goia coordonează și prezintă din 2005 linia de actualitate muzicală la Radio România Cultural prin emisiunea Oaza de muzică. De peste nouă ani, Oaza de muzică este singurul program de acest tip care difuzează toate genurile muzicale promovate de Radio România – clasic, jazz, coral, operă, muzică ușoară, tradițională, folclor, crossover etc.

Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, Sorina Goia a fost membră a Corului Național de Cameră Madrigal timp de șaptesprezece ani, este muzicolog și are specializarea în muzică bizantină. Din 2013, Sorina Goia este redactor șef al Redacției Actualitate Muzicală la Radio România Cultural, informează Radio Romania Actualități.

Maria Balabaș, moderatoarea emisiunii Dimineața crossover difuzată de Radio România Cultural, va primi diploma pentru jurnalism european, în cadrul ediției a X-a a Zilei europene a concurenței și competitivității în România. Evenimentul, organizat de Eurolink – House of Europe Foundation, va avea loc la Palatul Cotroceni, joi, 27 noiembrie.

 

La Ceremonia de gală unde se vor acorda distincțiile Personalitatea anului pentru o Românie europeană, vor fi premiați Peter Friedrich – Ministrul pentru afaceri europene și internaționale al landului Baden-Württemberg, Michael Haupl – Primarul Vienei, IPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit de București și alții.

Prin Diplomele pentru excelență în jurnalism european, organizatorii vor să focalizeze atenția spre temele de substanță ale dezbaterii publice a marilor probleme europene și să recompenseze ținuta intelectuală, consecvența morală și profesionalismul abordării, puse în serviciul integrării României în Uniunea Europeană, precum și al europenizării spațiului public autohton. Jurnaliștii nominalizați anul acesta lucrează pentru mass media de stat, private sau mediu online și, prin activitatea lor, promovează imaginea unei Românii a Europei.

„Mă bucur pentru diploma pe care Dimineața crossover o primește. Nu este distincția mea ci a întregii echipe care creează zi de zi aceasta emisiune, un spațiu liber în care artele dialoghează în cel mai firesc mod, transmițând emoții și idei puternice, pentru toți cei care aleg Radio România Cultural. Dimineața crossover mă formează continuu ca un spirit independent și în continuă evoluție culturală și cred că lucrul acesta este valabil în egală măsură pentru publicul nostru”, a declarat Maria Balabaș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău