Sora lui Veaceslav Platon, condamnată la 10 ani de închisoare în Federația Rusă

  • 12 Martie 2021 16:05
Sora lui Veaceslav Platon, condamnată la 10 ani de închisoare în Federația Rusă

Elena Platon, sora controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost condamnată ieri la 10 ani de închisoare de către judecătoria Tverskoy din Moscova.

Potrivit INFOTAG cu referire la declarația reprezentantului Ministerului Afacerilor Interne din Rusia, Irina Volk, "departamentul Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei a stabilit că din 2013 până în 2014, inculpata a participat la activitatea grupării criminale internaționale".

"Această grupare a fost condusă de fratele ei Veaceslav Platon și de omul de afaceri din Moldova Vladimir Plahotniuc", a spus Volk.

Potrivit acesteia, "împreună cu proprietarii efectivi ai unor bănci rusești, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin, precum și alți complici, acuzata a efectuat o retragere ilegală de peste 126 miliarde de ruble din Federația Rusă către state străine".

"Elena Platon va fi deținută într-o colonie de regim general, proprietatea ei va fi confiscată. Sentința nu este definitivă", a explicat Volk.

Ea a spus că "Veacheslav Platon, Vladimir Plahotniuk, precum și complicele lor, Renato Usatii, au fost anunțați în căutare".

"Instanța l-a ales în lipsă ca măsură preventivă sub formă de detenție. Oficialii ruși ai organelor de ordine intenționează să caute extrădarea acestor persoane de pe teritoriile altor state pentru a le aduce în fața justiției ", a spus ea. Instanța a stabilit o sentință preventivă în lipsă sub formă de detenție. Oficialii ruși intenționează să solicite extrădarea acestor persoane de pe teritoriile altor state pentru a fi acuzați", a concretizat ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău