Sora lui Kim Jong-un crede că denuclearizarea Coreei de Nord "este posibilă, dar nu acum"

  • 11 Iulie 2020 10:10
Sora lui Kim Jong-un crede că denuclearizarea Coreei de Nord

Kim Yo Jong, sora liderului de la Phenian, apare din nou în atenția presei, declarând că denuclearizarea Coreei de Nord "este posibilă, dar nu acum". Ea a mai adăugat că nu există niciun motiv pentru organizarea încă unui summit Coreea de Nord - Statele Unite ale Americii, potrivit Time Magazine, preluat de Digi24.ro

„Nu înseamnă că denuclearizarea nu este posibilă. Dar ceea ce spunem noi este că nu este posibilă în acest moment“, a transmis sora liderului suprem de la Phenian, citată de Mediafax.

Kim Yo Jong a prezentat și următorii pași pe care crede că ar trebui să îi facă țara ei. „Trebuie să dezvoltăm un plan pe termen lung pentru a face față amenințărilor SUA și [...] ar trebui să ne consolidăm și să ne creștem constant capacitățile practice", a concluzionat aceasta, potrivit China Global Television Network.

După ce a rămas tăcută ultimele săptămâni, sora lui Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a reapărut, vineri, în presa de stat cu o reacție la solicitările Washingtonului de a ține un nou summit între liderii Coreei de Nord și Statelor Unite.

Potrivit lui Kim Yo Jong, motivul pentru care SUA și-ar dori un alt summit în acest an ar fi doar „să câștige timp”, „profitând în același timp de relațiile de prietenie dintre liderii celor două state".

Influența lui Kim Yo Jong este în creștere, iar experții în politică externă cred că face parte dintr-o campanie mediatică a mass-mediei de stat din Coreea de Nord pentru a semnala că sora liderului de la Phenian este pregătită pentru un rol și mai important. În timp ce nord-coreenii aud tot mai des de Kim Yo Jong, par să îl vadă tot mai puțin pe Kim Jong-un.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău