Sondaj | Ucrainenii preferă un politician pro-rus în funcția de premier

  • 10 Iulie 2019 11:46
Sondaj | Ucrainenii preferă un politician pro-rus în funcția de premier

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat în Ucraina arată că cei mai mulți ucraineni (12,8%) și-ar dori ca următorul premier al țării să fie deputatul independent Iuri Boiko, politician pro-rus și un fost aliat al ex-președintelui fugar Viktor Ianukovici, scrie Rador.

Potrivit sondajului realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, Iuri Boiko este urmat de fostul premier Iulia Timoșenko, despre care 12,3% dintre cei chestionați susțin că este cea mai potrivită pentru funcția de prim-ministru, în timp ce pe locul trei în preferințele electoratului se află actualul șef al Guvernului de la Kiev, Volodimir Groisman (9,6%).

Pe lista celor pe care ucrainenii îi consideră favoriți pentru funcția de premier mai figurează politicieni precum fostul șef al Serviciului de Scuritate al Ucrainei Igor Smeșko (7,7%), solistul Sviatoslav Vakarciuk (4%), fostul ministru al apărării Anatoli Hrițenko (3,5%) sau ex-președintele Petro Poroșenko (2,7%).

Amintim că, pe 21 iulie 2019, în Ucraina urmează să aibă loc alegeri parlamentare anticipate, după ce noul președinte, Volodimir Zelenski, a dizolvat Rada Supremă imediat după învestirea sa în funcție.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău