SONDAJ | PAS ar acumula majoritatea de voturi la alegerile parlamentare anticipate, urmat de BECS, Partidul Șor și Blocul electoral „Renato Usatîi”

  • 09 Iunie 2021 13:26
SONDAJ | PAS ar acumula majoritatea de voturi la alegerile parlamentare anticipate, urmat de BECS, Partidul Șor și Blocul electoral „Renato Usatîi”

Trei concurenți electorali ar putea accede în viitorul Parlament, potrivit ultimului sondaj de opinie, prezentat astăzi, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar obține majoritatea voturilor. Cercetarea sociologică, realizată la comanda organizației WatchDog mai relevă că oamenii au cu totul alte priorități decât subiectele geopolitice promovate de politicieni în campania electorală.

Partidul Acțiune și Solidaritate ar obține 50,5% din voturile celor care au exprimat clar o opțiune politică, urmat de Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor (BECS) cu 32,5% din voturi, iar Partidul Șor și Blocul electoral „Renato Usatîi” ar obține câte 5 la sută.

Potrivit aceluiași sondaj, președinta Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, urmată la distanță de liderii BECS Igor Dodon și Vladimir Voronin.

Sondajul mai relevă că cele mai importante subiecte pentru cetățeni sunt lupta împotriva corupției și combaterea sărăciei, iar subiectele geopolitice, promovate de politicieni îi interesează mai puțin, a menționat reprezentantul WatchDog, Valeriu Pașa.

Potrivit sondajului, 60% din cei intervievați optează pentru integrarea Republicii Moldova în UE, iar 26% - în Uniunea Eurasiatică.

Cercetarea sociologică a fost realizată la telefon, în perioada 2-8 iunie, pe un eșantion de 1154 de respondenți, și are o majă de eroare, potrivit organizatorilor, de 2,9%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău