SONDAJ | Partidele care ar accede în Parlament în cazul anticipatelor și cât ar acumula Igor Dodon și Maia Sandu la prezidențiale

  • 11 Martie 2020 11:51
SONDAJ | Partidele care ar accede în Parlament în cazul anticipatelor și cât ar acumula Igor Dodon și Maia Sandu la prezidențiale

În cazul unor alegeri parlamentare anticipate, nici o formațiune politică nu ar acumula majoritatea, iar la alegerile prezidențiale ar trebui să fie organizat și turul doi de scrutin, între actualul președinte Igor Dodon și președinta PAS, Maia Sandu, arată un sondaj făcut public astăzi.

În cazul unor alegeri parlamentare anticipate, Partidul Socialiștilor ar acumula peste 38%, urmat de PAS – 23%, PPDA – 5% și PDM – 4 la sută. Aproximativ 20% din respondenți nu au exprimat o opțiune de vot.

În cazul alegerilor prezidențiale anticipate, Igor Dodon ar obține 40%, iar Maia Sandu 24 la sută în primul tur. Fiecare al cincilea respondent nu a exprimat o opțiune de vot.

Sondajul mai arată că dacă ar avea de ales, aproape 49% ar opta pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar 32,5% pentru Uniunea Eurasiatică. Aproximativ 30% ar vota pentru unirea cu România, iar aproape 20% ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la NATO.

Sondajul a fost realizat în perioada 22 februarie-7 martie pe un eșantion de 1798 de persoane din 106 localități. Cercetarea sociologică a fost realizată de Fondul Opiniei Publice, la comanda postului de televiziune TVC 21.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău