SONDAJ | Partidele care ar accede în Parlament în caz de alegeri parlamentare anticipate

  • 22 Februarie 2021 09:53
SONDAJ | Partidele care ar accede în Parlament în caz de alegeri parlamentare anticipate

Patru partide ar accede în mod sigur în viitorul Parlament în caz de alegeri parlamentare anticipate, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

PAS ar obține cele mai multe voturi - 36% din numărul celor deciși, urmat de PSRM - 32,7%, Partidul Șor - aproape 10 la sută și Partidul Nostru - ceva mai mult de 7%.

Potrivit sondajului, 42% dintre cei intervievați consideră că în actuala situație politică este prioritară formarea unui Guvern, iar 39% optează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Președintele maia Sandu este persoana politică în care cetățenii au cea mai mare încredere, fiind urmată de fost șef al statului, Igor Dodon cu 21% și politicianul fugar Ilan Șor - 6%. Un sfert din cei intervievați nu au încredere în niciun politician.

Sondajul mai arată că în cazul unui referendum, 42% din populație ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la UE, iar 39% - la Uniunea Euroasiatică.

În cazul unui referendum privind aderarea la NATO, peste un sfert din cei intervievați ar vota pentru, totuși, peste 50% din cei intervievați s-au declarat împotriva unei astfel de opțiuni.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-20 februarie pe un eșantion de 1191 de respondenți, marja de eroare estimată de organizatori fiind de 3%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău