Sondaj | Mai mulți elevi din Chișinău recunoscut că au fumat, au consumat alcool și droguri

  • 04 Noiembrie 2017 15:00
Sondaj | Mai mulți elevi din Chișinău recunoscut că au fumat, au consumat alcool și droguri

Mai mulți elevi din școlile din capitală au recunoscut, în cadrul unui sondaj, că au fumat, au consumat alcool și droguri. Aproape 2700 de tineri, elevi în clasele a IX-a și a X-a, au fost chestionați într-o cercetare sociologică a Direcției generale educație, tineret și sport a Municipiului Chișinău. 

Aproximativ 6 la sută dintre respondenți au recunoscut că au fumat în ultimele 30 de zile, iar unii – peste 20 de țigarete pe zi. Fiecare al treilea elev a spus că a consumat bere cel puțin o dată în ultima lună, iar 14 la sută au recunoscut că au ajuns în stare de ebrietate măcar o dată în viață.

Vârsta primului consum de alcool este de 11 ani sa mai puțin, pentru aproximativ 12 la sută dintre respondenți. Cel mai des, elevii au spus că cel mai des consumă alcool acasă sau în vizită, dar și în parcuri sau cluburi.

34 de elevi au spus că au consumat cocaină, 29 dintre ei au încercat ecstasy și 111 – canabis.

Elevii își petrec o bună parte a timpului pe internet, între două și mai mult de șase or pe zi, navigând pe rețele de socializare și jucând jocuri video.

Instituțiile cu cea mai mare încredere din partea elevilor sunt școlile elementare, dup care urmează biserica, poliția și judecătorii.

Chestionarea a fost realizată în cadrul proiectului „Tinerii în Europa - un program de prevenire a consumului de droguri”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău