Sondaj: Macron ar câștiga finala alegerilor prezidențiale

  • 12 Aprilie 2022 15:41
Sondaj: Macron ar câștiga finala alegerilor prezidențiale

Președintele în exercițiu Emmanuel Macron este creditat câștigător al turului al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța cu 54%, deși distanța dintre el și candidatul extremei-drepte Marine Le Pen s-a micșorat cu un procent, aceasta fiind creditată acum cu 46%, potrivit unui sondaj de opinie publicat marți de presa franceză și preluat de Reuters. Și prezența la vot este estimată mai scăzută cu un procent față de primul tur al scrutinului, repectiv de 70%, scrie hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, sondajul Opinion Way-Kea Partners publicat de Les Echos și Radio Classique îl creditează pe Macron cu victoria, el urmând să primească 54% din voturi.

Răspunsurile primite indică o participare a numai 70% din alegătorii francezi, cu 1% mai puțin decât în primul tur și sub recordul de absenteism stabilit la alegerile din 2017, când au votat numai 74,56% din cei înscriși pe liste - cel mai redus procentaj din 1969 până acum.

Tot marți, fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a anunțat că-l va vota pe Macron în finala alegerilor prezidențiale.

Duminică, 10 aprilie, a avut loc prima rundă a scrutinului care i-a plasat pe Macron și Le Pen în turul al doilea.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău