SONDAJ | Jumătate din respondenți au declarat că nu au încredere în nici un politician sau au refuzat să răspundă

  • 11 Iulie 2018 12:00
SONDAJ | Jumătate din respondenți au declarat că nu au încredere în nici un politician sau au refuzat să răspundă

Patru partide ar accede în viitorul Parlament, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor. Astfel, potrivit cercetării , Partidul Socialiștilor ar acumula 37% din numărul total de respondenți, Platforma Demnitate și Adevăr – 12%, Partidul Democrat 10% și Partidul Acțiune și Solidaritate 8 la sută. O pătrime din respondenți nu au exprimat o opțiune de vot.

Președintele Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor – 27%, urmat de premierul Pavel Filip și liderii opoziției Andrei Năstase și Maia Sandu. Totuși, aproape jumătate din respondenți au declarat că nu au încredere în nici un politician sau au refuzat să ofere un răspuns. 

Cercetarea mai constată că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova sunt nemulțumiți de starea de lucruri din Republica Moldova, activitatea autorităților și calitatea reformelor.

Studiul a fost realizat în perioada 26 iunie – 7 iulie pe un eșantion de 1195 de respondenți, marja maximă de eroare fiind estimată de autori la 3%.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău