Sondaj IRI: Majoritatea cetățenilor Rep.Moldova ar vota pentru actualul președinte Maia Sandu

  • 16 Iulie 10:50
Sondaj IRI: Majoritatea cetățenilor Rep.Moldova ar vota pentru actualul președinte Maia Sandu

La alegerile prezidențiale din toamnă, majoritatea cetățenilor Republicii Moldova – 34% – ar vota pentru actualul președinte Maia Sandu. Șefa statului este urmată de ex-președintele țării, socialistul Igor Dodon, pentru care și-ar da votul 18% din alegători. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), care a fost publicat pe 15 iulie, informează Radio Chișinău.

Potrivit sondajului, 34% dintre respondenți sunt gata să voteze pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale, iar pentru Igor Dodon – 18%.

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și fostul prim-ministru Ion Chicu ar acumula câte 5% din voturi în cadrul alegerilor prezidențiale. Aceștia sunt urmați de primarul Chișinăului Ion Ceban, oligarhul fugar Ilan Șor și fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, care au obținut câte 4%. Alte 4% dintre respondenți au declarat că nu vor merge la vot, în timp ce 16% au fost indeciși.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 mai – 13 iunie, pe un eșantion de 1 225 de respondenți și are o marjă de eroare este de +/- 2,8%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău