SONDAJ IMAS | Patru formațiuni ar intra în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

  • 14 Noiembrie 2018 13:06
SONDAJ IMAS | Patru formațiuni ar intra în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Patru formațiuni ar intra în Parlament pe liste de partid, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de IMAS.

Partidul Socialiștilor ar acumula 27, 1 la sută din voturi, Partidul Democrat – 15,7%, Platforma DA – 7,1% și PAS – cu 6,4 la sută.

Printre politicienii care au activitatea cea mai apreciată de către respondenți este Igor Dodon cu 44%, urmat de Pavel Filip cu 37 % și de Vladimir Voronin cu 32%. În listă și regăsește și Ilan Șor cu o rată de apreciere de 30%, urmat la o diferență de 3% de Vlad Plahotniuc (27%). Liderii opoziției Andrei Năstase și Maia Sandu sunt apreciați cu un rating de circa 22 și 21 la sută respectiv.

Sondajul mai arată că peste 70 la sută dintre persoane consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită în R. Moldova. Alți 39 la sută dintre respondenți spun că nu sunt deloc mulțumiți de felul în care trăiesc, potrivit cercetării IMAS.  Cele mai mari probleme cu care se confruntă cetățenii sunt cele economice.

Potrivit autorilor sondajului, Guvernul Filip se bucură de 38 la sută de păreri pozitive. În același timp, 31 la sută dintre respondenți spun că nu au încredere deloc în premierul Pavel Filip, mai arată datele sondajului.

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum, 49% dintre respondenți ar vota pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, iar 44 la sută ar opta pentru Uniunea Euroasiatică. Pentru unirea Republicii Moldova cu România ar vota 23 %.

Sondajul IMAS a fost realizat în 114 localități, în perioada 20 octombrie – 9 noiembrie 2018 pe un eșantion de 1475 de respondenți.  Marja de eroare este de 2,5 la sută, susțin autorii sondajului.

Sondajul este făcut la comanda Fundației pentru o Democrație Modernă, condusă anterior de Cristina Balan, fosta vicepreședintă a Partidului Democrat, numită în primăvara acestui an, ambasadoare a Rep. Moldova la Washington.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău